Bruggeman en O-I zetten Peterman, Smeets en Hertekamp nog sterker op de kaart

Bruggeman en O-I zetten Peterman, Smeets en Hertekamp nog sterker op de kaart

Schiedam - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, werkte mee aan de rebranding van drie A-merken van Bruggeman, producent en distributeur van sterke dranken en Belgisch marktleider in het jeneversegment. De merken Peterman, Smeets en Hertekamp zijn hierin de Belgische klassiekers. Met de herpositionering en de nieuwe glasverpakkingen wil Bruggeman ook de jongere consument aanspreken. 

Patrick Waegemakers, Segment Manager beer, spirits and wine packaging voor O-I Benelux: “We vertaalden de specifieke eigenschappen en waarden van elk merk naar het design van hun fles. In lijn met de huidige trends kregen de flessen ook een cleanere, premium look om zo nog meer op te vallen op het winkelschap.”

Jenever heeft een pure en authentieke smaak, maar is onvoldoende gekend bij de jongere generaties. Om deze doelgroep nog gerichter te kunnen benaderen, analyseerde Bruggeman, samen met zijn jarenlange partner O-I, de waarden en karakteristieken van elk merk.

Grégory Maurissen, Brand Manager bij Bruggeman: "O-I levert steeds weer opnieuw designs op die perfect beantwoorden aan onze verwachtingen, onze waarden en productienormen. Dankzij hun expertise in het ontwerp en de productie van glasverpakkingen en hun marktkennis zijn Peterman, Smeets en Hertekamp volledig afgestemd op hun beoogde doelgroepen."

Peterman verleidt twintigers met nieuwe smaken
O-I ontwierp recent het nieuwe design van de 0,7l fles van de Peterman jenever. De retrolook met zijn moderne kantje werd nu ook doorgevoerd voor de 6 vruchtenjenevers waarmee het assortiment werd uitgebreid. Black Cherry Pepper, Bright Berries, Conic Cuberdon, Lucky Lemon, Mystic Mint, Spicy Lips en Vivid Violet zijn allen verkrijgbaar in 0,7l en liggen door hun ranke design beter in de hand. Met hun opvallende kleur en speels karakter zijn ze voornamelijk gericht op twintigers die willen kennismaken met de smaak van jenever. Deze smaken zijn dan ook erg geschikt om te gebruiken in cocktails.

Hertekamp, stoer merk voor hippe dertigers
Onder het merk Hertekamp zet Bruggeman twee producten in de markt. De Hertekamp jenever heeft een iets vollere smaak dan Peterman en richt zich eerder op dertigers die reeds ervaring hebben met jenever. Daarnaast lanceerde Hertekamp onlangs de HTK Gin om in te spelen op de huidige trend en zo een nog breder publiek aan te spreken. O-I ontwierp een fles die voor beide dranken gebruikt wordt om de link met het merk te bewaren. De 0,7l fles kreeg een stoerder en modern karakter door de vormgeving van de schouder van de flessen strakker en scherper te maken. Binnen het HTK assortiment bevat het etiket van de HTK gin groene, jong ogende details, terwijl het etiket van de HTK jenever de typische witte en zwarte accenten behoudt.  

Smeets, voor de échte jeneverliefhebber
Smeets is een uitzonderlijke jenever die wat betreft smaak overeenkomsten kent met whisky en spreekt  hierdoor de meer mature jeneverconsument aan. Deze Hasseltse jenever is bovendien als merk beschermd door Europa. In het nieuwe design werd daarom de herkenbare “Smeetsvorm” behouden om dit authentieke karakter tot uiting te brengen. De fles kreeg een eenvoudiger en gestroomlijnder design en de embossing (het reliëf) werd gereduceerd. Dit geeft de fles een hedendaags uiterlijk, waarbij het originele karakter bewaard bleef.

Binnen het Smeets assortiment kregen de drie varianten, Smeets Extra Hasselt Graanjenever, Smeets Hasselt Graanjenever en Smeets Milde Hasselt Graanjenever dezelfde look om zich zo nog duidelijker te positioneren op het winkelschap.

 

#####

Over Etn. Bruggeman nv
Bruggeman is een Belgische producent en distributeur van sterke dranken. Het bedrijf opereert in de jenevermarkt onder de merknamen Peterman, Hertekamp en Fryns. De rijke geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1884. Door continue productinnovatie, zoals een focus op mixmogelijkheden met softdrinks, is Bruggeman uitgegroeid tot de onbetwiste nummer één in de Belgische jenevermarkt.

Naast Peterman, Hertekamp en Fryns brengt Bruggeman ook onder meer Label 5, Poliakov en Comptoir des Flasks op de markt. Deze merken zijn onderdeel van La Martiniquaise, de Franse groep waar Bruggeman sinds 2009 toe behoort.

Jaarlijks produceert Bruggeman in zijn distilleerderij in Gent miljoenen flessen jenever, vodka, rum, pastis, whisky en aperitieven voor de Belgisch-Luxemburgse markt en diverse exportlanden. In 2013 haalde Bruggeman een omzet van 27,5 miljoen euro.

 

 

Contacteer ons
Ilse Derijck Outsource Communications
Ilse Derijck Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.